Voor deskundige en persoonlijke begeleiding tijdens sporten, bewegen en ontspannen ben je bij Vrolijk & Fit aan het juiste adres. Vanuit passie en professionaliteit geven we jou de hulp die jij nodig hebt. De lessen zijn een toegankelijke en duurzame aanvulling op de therapeutische zorg, waar iedereen aan kan deelnemen. Ook als je geen behandeling afneemt. Je hebt zelf de keuze of je het Vrolijk & Fit abonnement voor één keer per week, twee keer per week of onbeperkt afsluit. Eerst een keer een lesuur uitproberen voordat je een abonnement wilt afsluiten, of niet vast willen zitten aan een abonnement? Maak dan gebruik van de mogelijkheid tot het afnemen van een losse les of rittenkaart. Er worden verschillende lessen en trainingen aangeboden, waaronder de hardloop training. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Klik dan hier.

Hardlopen is een zeer populaire sport in Nederland, maar ook een sport die één van de meeste sport blessures veroorzaakt. Bovendien zal het vast geen verassing zijn dat hardlopers met een juiste looptechniek, minder energie verbruiken dan hardlopers met een onjuiste looptechniek. En ook belangrijk, hardlopen wordt in veel verschillende sporten toegepast en staat in veel gevallen in directe verbinding met prestatie. Om deze redenen is het belangrijk om een goede looptechniek te hanteren. Daarom wordt er bij Vrolijk & Fit Hardloop Training aangeboden, waarbij er wordt gekeken naar verschillende aspecten van het hardlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de romp stabiliteit, de afwikkeling van de voet, het verschil tussen de linker- en rechterkant van het lijf, maar ook aan de armen en handen. Kan jij geholpen worden met het verbeteren van jouw looptechniek? Lees dan verder.

Tijdens de Vrolijk & Fit Hardloop Training gaan we onder begeleiding van de fysiotherapeut de logica achter het hardlopen buiten in de praktijk brengen. Daarmee creëren we een zo goed en effectief mogelijk looppatroon bij iedere deelnemer. We doen een gezamenlijke warming-up, om de specifieke spieren die nodig zijn om goed te kunnen hardlopen te activeren. Vervolgens nemen we stap voor stap een stukje techniek achter het lopen door, die je vervolgens zelf in de praktijk mag brengen tijdens een ronde van zo'n 500 meter. Tijdens deze hardloop training wordt er geprobeerd zoveel als mogelijk individuele begeleiding op maat te geven, zodat je zo snel als mogelijk meer effect haalt uit het hardlopen. Om buiten deze techniek lessen jouw conditie voor het hardlopen op te bouwen, krijg je alle informatie van de fysiotherapeut die nodig is om ook op een veilige en effectieve manier hard te lopen buiten de Vrolijk & Fit Hardloop Training om. 

De enige voorwaarde die wordt gesteld, is dat je pijnvrij een flink stuk stevig moet kunnen wandelen. Als dat niet het geval is, willen we jou adviseren eerst een afspraak voor fysiotherapie te maken. Dit om de fysieke voorwaarden die nodig zijn voor het (hard)lopen onder de loep te nemen. Om deze voorwaarde te kunnen toetsen, is het nodig om deelname aan te vragen binnen het online coaching platform van Vrolijk & Fit. Een intake is niet nodig voor de Hardloop Training.

 

Deelnemen? Boek nu via onderstaande module.

Benieuwd naar het volledige lesrooster? Klik dan hier.
Benieuwd naar de tarieven? Klik dan hier.