Even voorstellen: Wie is Elaine Tolman?

Mijn naam is Elaine Tolman, eigenaar van Fysiotherapie Tolman en Vrolijk & Fit. Mijn passie voor de sport is groot, mijn passie voor fysiotherapie nóg groter. Het liefst ben ik de hele dag bezig met mijn werk. Of moet ik zeggen hobby? Elke nacht wil ik gaan slapen met het gevoel dat ik overdag mensen écht geholpen heb. Naast mijn werk kan ik ontzettend genieten van tijd samen met familie en vrienden, ben ik op zondag het liefst op het voetbalveld te vinden, is ieder zonnig terras mijn tweede thuis en ben ik eeuwig op zoek naar persoonlijke ontwikkeling en naar de perfecte balans tussen uitdaging en ontspanning.

Een klein beetje achtergrond informatie: In 2020 heb ik mijn studie fysiotherapie afgerond, waarbij ik ben afgestudeerd binnen de jeugd academie van sc Heerenveen. Voorafgaand aan mijn afstuderen heb ik vijf fantastische jaren mogen werken binnen deze topsport omgeving. Inmiddels heb ik in het seizoen van 2021-2022 een jaar op contract gestaan bij de sc Heerenveen Vrouwen, waar ik heb geholpen aan het opzetten van de medische afdeling. Naast deze functie heb ik mijn eigen fysiotherapie praktijk opgezet.

Inmiddels zijn we in 2023 beland, waarin ik in Noordwolde een nieuw centrum voor persoonlijke zorg en leefstijl verbetering in het leven heb geroepen onder de naam Vrolijk & Fit. Hier kan ik niet alleen de liefde voor het vak fysiotherapie kwijt, maar mijn ondernemers- en zorghart ook uitdagen als het gaat om het ontwikkelen van het Vrolijk & Fit concept en samenwerken met andere fantastische disciplines die net zoals ik een groot hart hebben voor zorg, bewegen en leefstijl.

Wat kan Elaine voor jou betekenen?

Als fysiotherapeut ben ik specialist in het bewegingsapparaat. Dit klinkt erg simpel, maar niets is minder waar. Lichamelijke klachten en beperkingen in het bewegen kunnen door de meest uiteenlopende structuren en patronen worden veroorzaakt, zowel fysiek als mentaal. Deze puzzel lossen we samen op. Ik vind het als fysiotherapeut erg belangrijk dat jij controle ervaart over jouw lichaam en klachten. Jouw klachten moeten niet alleen verholpen worden, jij moet ook grip krijgen op het ontstaan er van. We gaan altijd terug naar de basis: gebruik jouw lijf waarvoor het is gemaakt. En wat is het toch gaaf om iedereen met die visie goed en duurzaam te kunnen helpen. Naast de therapeutische één op één begeleiding, verzorg ik bij Vrolijk & Fit ook de personal trainingen en de hardloop training.

Wat is de werkwijze van Fysiotherapie Tolman?

Fysiotherapie is direct toegankelijk. Dit betekent dat je geen verwijzing nodig hebt om een afspraak te maken. Heel bewust werk ik zonder contracten met zorgverzekeraars. Ik streef naar kwalitatief goede zorg in jouw belang, niet in het belang van de zorgverzekeraar. In tegenstelling tot fysiotherapeuten die wel gecontracteerd werken, werk ik standaard met drie kwartier per patiënt in plaats van twintig minuten tot een half uur. Hierdoor is de zorg die ik aanbied persoonlijk, effectief en vooral duurzaam. Bovendien kan ik een lager uurtarief aanbieden, waardoor goede zorg laagdrempelig en toegankelijk blijft. Als je aanvullend verzekerd bent, kun je de door mij mee gegeven factuur altijd declareren bij jouw zorgverzekering. Afhankelijk van jouw polis zal er een (gedeeltelijke) vergoeding plaatsvinden. Er zijn zorg verzekeraars die het mogelijk maken dat ook niet gecontracteerde fysiotherapie volledig wordt vergoed. Mocht je vragen hebben over de hoogte van de vergoeding binnen jouw polis voorwaarden, dan kun je met deze vragen altijd terecht bij jouw zorgverzekeraar.