Even voorstellen: Wie is Hinke Meinema?


Naast diëtist ben ik vriendin, moeder (of eigenlijk mem), dochter, zus. Ik woon in Tuk, in een prachtige omgeving waar ik graag mag wandelen. Daarnaast mag ik heel graag op avontuur in de omgeving om prachtige plekjes te ontdekken en uiteten om de meest heerlijke gerechten te proeven. Dat vind ik belangrijk; een balans vinden tussen het vervullen van deze rollen. Kunnen zijn en doen wat ik belangrijk vind, maar in een goede balans.

Wat kan Hinke voor jou betekenen?


In 2015 ben ik begonnen met mijn eigen diëtistenpraktijk. Wil je je graag fitter voelen, gewicht verliezen of juist aankomen, bloedsuikers of cholesterolwaarden verbeteren, darmklachten verminderen? Bij dit alles speelt voeding zo’n belangrijke rol en kun je zoveel met voeding al bereiken. Naast dat ik voeding erg interessant vind, vind ik het gedrag achter de keuzes net zo belangrijk. Daarom kijk ik ook naar wat jij belangrijk vindt, welke gedrag daarbij hoort en hoe jij dus dichter komt bij wat jij belangrijk vindt in je leven.

Wat is de werkwijze van Diëtistenpraktijk Hinke Meinema?


Bewuste keuzes maken, puur genieten en leven naar wat jij belangrijk vindt, vind ik essentieel als het gaat om jouw gezondheid. Ik wil je handvaten aanreiken en vaardigheden aanleren om zo bewust mogelijk met jouw gezondheid aan de slag te gaan. Dit doe ik door middel van voedingsadviezen, maar leer ik je ook kritisch en eerlijk te kijken naar je eigen gedrag. Je krijgt drie uur vergoed vanuit de basisverzekering. Houd hier wel rekening met je jaarlijks eigen risico. Daarnaast kan het zijn dat je extra vergoeding krijgt vanuit je aanvullende verzekering. Je kunt dit nagaan bij je zorgverzekeraar. Mijn praktijk heeft contracten met zorgverzekeraars en ik ben aangesloten bij ketenzorg.