Even voorstellen: Wie is Esther Langhout?


Mijn naam is Esther Langhout. Woonachtig in de Blesse met man, zoon en dochter. Vlakbij de Blesse Heide, hier loop ik regelmatig met onze hond. Wandelen is een grote hobby van mij. Op dit moment ben ik gestart met het Pieterpad lopen. Een mooie uitdaging!

In 2019 heb ik ernstig nierfalen gehad, waardoor ik mijn oorspronkelijke werk niet meer kon doen. Ik werkte met licht verstandelijke jongeren op een appartement trainingscentrum, zodat zij zo zelfstandig mogelijk kunnen wonen. In 2022 werd duidelijk dat ik dit werk niet meer kon doen, wat maakte dat ik mij meer heb kunnen focussen op het geven van massagetherapie. Hierdoor kan ik mij weer nuttig maken! Mijn levensinstelling om “niet bij de pakken neer te gaan zitten” heeft mij gebracht waar ik nu sta. Het leven omarmen zoals het je toekomt is waar ik voor sta.

Mijn passie voor massage is begonnen met voetreflex en de resultaten die dat bracht. Vervolgens heb ik mij verder ontwikkeld in dit vak en sinds 2014 heb ik een Shiatsu praktijk aan huis, onder de naam 'Esthers Alternatief'. Daarmee bied ik een andere manier van klachten benadering naast de reguliere behandelingen die cliënten bij collega’s krijgen. Het mooiste in mijn vak vind ik om mensen weer lekker in hun lijf te laten voelen.

Wat kan Esther voor jou betekenen?


Heb je last van spanningen? Of heb je lichamelijke klachten? Dan kunnen we samen bespreken welke behandeling het beste bij je past. Na een analyse tijdens de eerste behandeling, werk ik op een holistische manier aan je klacht en ik hoop daarmee je klacht te kunnen verhelpen. Door een (massage)behandeling te ondergaan kun je vaak erger voorkomen. Leer te luisteren naar je lichaam, zodat er een balans kan ontstaan. Je kunt bij mij diverse soorten massage en behandelingen ondergaan, zoals:

  • Shiatsu
  • Klassieke massage
  • Voetreflexologie
  • Dorn methode
  • Hot-stone massage
  • Medical taping
  • Sport massage

Wat is de werkwijze van Esthers Alternatief?

De cliënt staat bij mij centraal en op basis van de klachten maak ik een maatwerkbehandeling, waarbij ik meerdere technieken zal inzetten. Mijn behandelingen zijn er voor lichaam en geest. Mensen ervaren mij als laagdrempelig en professioneel. Ik doe alles met aandacht en dat is in mijn behandelingen te merken. Op de maandagen ben ik te vinden bij 'Vrolijk & Fit' en kun je bij mij terecht voor massagetherapie. De andere dagen van de week ben ik beschikbaar voor afspraken in De Blesse. Elke behandeling duurt ongeveer 45 – 60 minuten. Massage therapie is direct toegankelijk, er is dus geen verwijzing nodig van andere behandelaars. Je kan rechtstreeks een afspraak bij mij maken middels een belletje, e-mail of whatsapp.