Om kwaliteit te kunnen bieden vindt er altijd een verplichte intake plaats samen met de fysiotherapeut, voordat je deel kunt nemen aan personal training. Tijdens deze intake wordt er door de fysiotherapeut in kaart gebracht wat jouw wensen en doelen zijn, of er sprake is van een medische achtergrond waar we rekening mee moeten houden en bespreken en/of testen we alles wat nodig is voor begeleiding op maat. Deze intake dient tevens als evaluatiemoment. De bevindingen worden geregistreerd in een online coaching platform, waar ook jij als lid toegang tot hebt. Je bepaalt vervolgens zelf of en hoe vaak je een volgend evaluatiemoment in wilt plannen. Ben jij er helemaal klaar voor om jouw doelen te bereiken door middel van personal training? Klik dan hier om contact met ons op te nemen of ga direct naar de shop.

Soms is er niet de behoefte om onder begeleiding te sporten, maar zijn er wel sport specifieke vragen waarop je het antwoord niet weet. Om dit antwoord te krijgen, ben je bij Vrolijk & Fit aan het juiste adres. Boek je bij bepaalde fitness oefeningen geen progressie of twijfel je over de uitvoering? Krijg je rugklachten tijdens het sporten en begrijp je niet waarom? Vraag je je af of je wel goed op jouw paard zit of waarom je jouw been niet hoger krijgt tijdens het kickboksen? Of wil je simpelweg weten welke houding de juiste is zodat jij het meest uit jouw sport kan halen? Het zijn een aantal voorbeelden waar tijdens het (preventief) sportadvies aandacht aan gegeven kan worden. Dus óók vragen over sporten die niet lijken op fitness, zoals hockey, zwemmen of schaatsen. Alle vragen die binnen 45 minuten goed beantwoord kunnen worden mogen worden gesteld. Dit antwoord zal inclusief uitleg over het 'waarom' achter dit antwoord zijn en inclusief het juiste vervolg in de vorm van oefeningen of aanpassingen. Kan jouw vraag beantwoord worden tijdens het (preventief) sportadvies? Neem een individueel consult af in de shop of neem contact met ons op.

Hardlopen is een zeer populaire sport in Nederland, maar ook een sport die één van de meeste sport blessures veroorzaakt. Bovendien zal het vast geen verrassing zijn dat hardlopers met een juiste looptechniek, minder energie verbruiken dan hardlopers met een onjuiste looptechniek. En ook belangrijk, hardlopen wordt in veel verschillende sporten toegepast en staat in veel gevallen in directe verbinding met prestatie. Het is dus om meerdere redenen belangrijk om een goede looptechniek te hanteren. Daarom wordt er bij Vrolijk & Fit 45 minuten loopscholing aangeboden, waarbij er wordt gekeken naar verschillende aspecten van het hardlopen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de romp stabiliteit, het juiste gevoel tijdens het hardlopen, de afwikkeling van de voet, de balans tussen de linker- en rechterkant van het lijf, maar ook de beweging van de armen. Kan jij geholpen worden met het verbeteren van jouw looptechniek? Kan jij geholpen worden met het verbeteren van jouw looptechniek? Klik dan hier voor de shop om een individueel consult af te nemen of neem contact met ons op.