Even voorstellen: Wie is Carla Eggens?

Ik ben Carla, een enthousiaste, sociale en gedreven vrouw. Samen met mijn man Arne en onze dochter en zoon wonen wij in het mooie Wolvega. In mijn vrije tijd breng ik graag tijd door met mijn gezin, familie en vrienden. Ik word heel erg blij van buiten zijn, wandelen, sporten en mooie reizen maken met mijn gezin. Eerlijkheid, liefde en vitaliteit zijn voor mij belangrijke persoonlijke waarden in het leven. Nadat ik in 2011 moeder werd en ons gezin 2 jaar later werd uitgebreid met een 2e kindje voelde ik mij niet happy en was ik mezelf kwijt. Ik zat niet lekker in mijn vel en was zoekende naar balans in mijn leven. Door middel van coaching, persoonlijke ontwikkeling en beter voor mezelf zorgen, ontdekte ik wat een gezonde leefstijl fysiek en mentaal met een mens kan doen. Goed voor jezelf en je gezondheid zorgen kan je zo ontzettend veel brengen. Dit wil ik graag overbrengen aan jou.

Wat kan Carla voor jou betekenen?

Lekker in je vel zitten, fysiek en mentaal, dat bereik jij op jouw eigen unieke manier. Een gezondere leefstijl en een gezond gewicht dragen daar in hoge mate aan bij. Een leefstijlcoach kijkt altijd breed naar jouw leefstijl. Ik kijk naar jouw voeding- en beweegpatroon, maar ook naar slaap en stress. Ook ontspanning en zingeving zijn belangrijk als het gaat om je gezond en vitaal voelen. Ik kijk naar al deze gebieden om te zien waar jij winst kunt halen. Met mijn leefstijlcoaching begeleid ik mensen die willen werken aan een gezondere leefstijl. Ik help jou bij het bewust worden van jouw gedrag en gewoonten met als doel het bereiken van een gezondere leefstijl.

Naast individuele begeleiding, ben ik ook Cool Coach en begeleid ik groepen tijdens hun GLI traject. GLI staat voor Gecombineerd Leefstijl Interventie en CooL staat voor Coaching op Leefstijl. Het is een programma van twee jaar gericht op het verbeteren van de algehele leefstijl van mensen die als doel hebben om blijvend gewicht te verliezen. Naast betere eetgewoontes en meer beweging is er ook aandacht voor slaap en ontspanning, stress, vitaliteit en de balans tussen werk en privé. Onder bepaalde voorwaarden kun je meedoen aan dit programma.

Wat is de werkwijze van Carla Eggens De Leefstijlspecialist? 

Met mijn leefstijl coaching brengen we eerst jouw huidige leefstijl in kaart. Daarbij kijk ik niet alleen naar voeding en beweging, maar ook naar slaap, stress en ontspanning. Vervolgens help ik jou op zoek te gaan naar wat voor jou belangrijk is. Ik help je bij het maken van keuzes en acties die leiden tot een gezondere leefstijl, een leefstijl die past bij jou. Ik laat aan jou zien hoe jij zelf meer grip krijgt op jouw gewoontes en stap voor stap werk je naar jouw eigen doel. Ik stel soms kritische vragen die je laten nadenken over jezelf en jouw keuzes. En die je aanzetten om in actie te komen. We kijken vooral naar wat voor jou werkt en sluiten aan bij de keuzes die jij wilt maken. Zo zoeken we naar hoe jij die gezonde balans kan vinden. Ik vertel jou niet wat je moet doen, maar we gaan samen op zoek naar wat jij kunt en wilt doen en veranderen op allerlei vlakken van leefstijl. Wellicht ook zaken waar je zelf nog niet aan had gedacht. We gaan op zoek naar jouw motivatie zodat je dit nieuwe gedrag ook blijvend vol kunt houden. Niks moet, alles mag, als jij maar bewust kiest wat bij jou past.

Een leefstijltraject is altijd maatwerk! Op mijn website zijn een aantal pakketten te vinden, maar ik kijk altijd samen met jou naar wat passend is. Pakketten kunnen persoonlijk worden aangepast. Persoonlijke leefstijl coaching wordt veelal nog niet vergoed door zorgverzekeraars. Uiteraard kun je altijd informeren bij jouw verzekeraar of er vanuit jouw aanvullende verzekering een deel wordt vergoed. Ik ben aangesloten bij de BLCN, de beroepsvereniging voor leefstijl coaching. Het GLI traject wordt daarentegen volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op het eigen risico. Oftewel, het GLI traject is kosteloos. Wil je meer weten over het GLI programma en of je er voor in aanmerking komt? Maak een afspraak met jouw huisarts of stuur mij een berichtje.