Een sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je er voor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam, waardoor je overbelasting kunt voorkomen. Sportmassages worden dus preventief gebruikt om blessures te voorkomen en als je al last hebt van een blessure zorgt een sportmassage voor een sneller herstel.

 

Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bindweefsel wordt losgemaakt en knopen ofwel triggerpoints uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Het is even door een zure appel heen bijten, voordat je je beter zal gaan voelen. Je lichaam geeft met deze pijn aan dat er simpelweg iets niet helemaal goed zit, wat door middel van deze sportmassage en triggerpoint therapie wordt verholpen. Houd die gedachte vast! Wordt het te intens? Dan wordt de behandeling voor jou aangepast.

 

Voordat de sportmassage begint zal er altijd met jou besproken worden waar je op dat moment behoefte aan hebt. Jij geeft aan wat je met de massage wilt bereiken en waar de focus van de massage op moet komen te liggen. Bijvoorbeeld op de nek en schouder regio, op de lage rug of op de achterzijde van jouw benen. In een totaal van 45 minuten zal de fysiotherapeut er voor zorgen dat de behandeling aan jouw wensen zal voldoen. Wil je een afspraak maken voor een sportmassage? Neem dan contact op met behulp van de informatie die op deze pagina staat.